Gallerior

I Faluns stadskärna finns allt från lokala och mysiga småbutiker till de stora och rikstäckande affärskedjorna. Många av de sistnämnda går att hitta i någon av de två stora gallerior som finns i staden. Detta även om dessa gallerior även till viss del har småbutiker som erbjuder det lite mer unika.

Bergsströms Galleria

Falun shoppingI Bergsströms Galleria finns en rad klädbutiker så som Stadium, MQ, Lindex och KappAhl. Det är klädbutikerna som dominerar vilket det gör i de flesta gallerior i Sverige. Men här finns självklart även andra butiker som BR-Leksaker, Kicks och Kjell & Co. Bland de butiker som inte är stora rikstäckande kedjor finns Flash, HårTUFFsen och Åke Westlund Tobak. För de som vill ha något att äta under shoppingturen finns Go Biten samt Piacetto Sano.

Bergströms Galleri ligger mitt i centrala Falun och tack vare att den mycket stora Holmenparkeringen ligger precis intill är det mycket enkelt att komma hit med bil. Skulle det mot förmodan vara fullt här kan man parkera på Tiskenparkeringen som rymmer 340 platser och som dessutom är gratis.

Öppettider: Vardagar 10-18, Lördagar 10-16, Söndagar 12-16

 

Falan Galleria

Precis vid Stora Torget ligger Falan Galleria. Den mest centralt belägna gallerian som är ett självklart val för de allra flesta när de är i city och handlar. Även här finns det en rad olika klädbutiker som exempelvis JC, Brothers och Polarn & Pyret.

De som inte hittat de tekniska prylar man ville ha i Bergsströms Galleria på Kjell & Co kan gå hit och fortsätta letandet. Här finns nämligen både Clas Ohlson och Teknikmagasinet. Andra butiker som finns i denna galleria är The Bodyshop, Nikita, Systembolaget och Telia.

De två caféer som tar hand om hungriga eller trötta shoppare är Piacetto Express och Waynes Coffee. Här kan man både köpa fika samt enklare kalla och varma måltider.

Öppettider: Vardagar 10-19, Lördagar 10-16, Söndagar 12-16